693 70 61 758 - 2821 89654

697 46 05 967- 2821 061 000654

Πως λειτουργούν οι χημικές τουαλέτες;

Πως λειτουργούν οι χημικές τουαλέτες;

Οι τουαλέτες που έχουμε στον εργασιακό χώρο ή στον σπίτι μας, οι χημικές τουαλέτες και ο τρόπος που λειτουργούν είναι για τους περισσότερους ανθρώπους ένα υπέροχο μυστήριο που θέλουν να το ανακαλύψουν κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά σε μια.  Κάνουμε την ανάγκη μας και στη συνέχεια με το πάτημα ενός κουμπιού όλα εξαφανίζονται από μπροστά μας.

Τι γίνεται όμως με τις χημικές τουαλέτες; Πού πηγαίνουν όλα τα απόβλητα όταν πατάμε το καζανάκι; Και γιατί δεν μυρίζουν; Εάν έχετε επιλέξει την εταιρεία μας, Χημικές Τουαλέτες Χανιά, για την ενοικίαση των φορητών χημικών τουαλετών σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσάρεστη οσμή ή έκπληξη, αλλά πώς λειτουργούν οι χημικές τουαλέτες;

Η σύγχρονη μαγεία της χημικής τουαλέτας

Μέχρι τη δεκαετία του 1950 πολλές πόλεις παγκοσμίως δεν γνώριζαν ότι υπάρχει δυνατότητα χρήσης της τουαλέτας σε εξωτερικό χώρο μέχρι που ο Harvey Heather δημιούργησε αυτό το «ισχυρό κουτί» που ήταν μια συμπαγής, χυτή, αυτόνομη χημική τουαλέτα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε η χρήση της όχι μόνο στην Αμερική αλλά επεκτάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις υπόλοιπες ηπείρους.

Οι χημικές τουαλέτες χρησιμοποιούνται συχνά ως προσωρινή λύση, για παράδειγμα σε εργοτάξια ή μεγάλες συγκεντρώσεις, λόγω της αντοχής και της ευκολίας τους. Οι περισσότερες χημικές τουαλέτες έχουν μαύρα καθίσματα τουαλέτας ανοιχτού εμπρός σχήματος U με κάλυμμα και είναι κατασκευασμένες συνήθως από ελαφρύ πλαστικό.

Ποιο είναι το μπλε υγρό που χρησιμοποιείται στις φορητές τουαλέτες;

Το μυστικό για την αποϋλοποίηση της μυρωδιάς στις χημικές φορητές τουαλέτες βρίσκονται στο μπλε υγρό που όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τι είναι. Οι φορητές χημικές τουαλέτες χρησιμοποιούν συνήθως ένα μείγμα πολλών διαφορετικών χημικών στη δεξαμενή συγκράτησης.

Προστίθεται μια μπλε βαφή για την απόκρυψη του περιεχομένου της δεξαμενής από τον χρήστη, καθώς και για την παροχή ενός οπτικού δείκτη χωρητικότητας. Όταν εναποτίθενται αρκετά ούρα και / ή κόπρανα (κίτρινο έως καφέ), το συνολικό μείγμα παίρνει πράσινο χρώμα που δείχνει ότι η δεξαμενή είναι γεμάτη και πρέπει να αδειάσει.

Όταν ξεπλένετε μια χημική τουαλέτα, αρχικά παίρνετε ένα μείγμα νερού και χημικών ουσιών, αλλά με την πάροδο του χρόνου τα απόβλητα στο δοχείο συγκράτησης αρχίζουν επίσης να επανακυκλοφορούν με κάθε έκπλυση. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά άσχημο, το μπλε υγρό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διασπάσει τα απορρίμματα στη δεξαμενή συγκράτησης και να διατηρήσει τη φορητή τουαλέτα καθαρή για έως και 14 ημέρες.

Παλαιότερα, οι χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη και η χλωρίνη χρησιμοποιήθηκαν για να αποστειρωθούν και να βοηθήσουν να υπερνικήσουν τη δυσωδία, αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε και δεν χρησιμοποιούμε πλέον τέτοια υγρά χημικά στις χημικές τουαλέτες.

Βάζοντας το σε απλούς και κατανοητούς όρους, το μπλε υγρό τρώει κυριολεκτικά τις κακές μυρωδιές χάρη στα βιοκτόνα του που καταστρέφουν τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη μυρωδιά. Άλλα συστατικά περιλαμβάνουν μπλε βαφή, άρωμα και γαλακτωματοποιητή για να διατηρούνται όλα καλά αναμεμειγμένα. Και όχι η μπλε βαφή δεν θα σας λεκιάσει ώστε να μοιάζετε σαν Στρουμφάκι αν είστε αρκετά ατυχής!

Μην αφήσετε το κάθισμα της χημικής τουαλέτας ανοιχτό!

Όταν ολοκληρώσετε την χρήση της φορητής τουαλέτας, είναι μια καλή πρακτική αλλά και συμβουλή να κλείνετε το καπάκι. Δεν το λέμε αυτό για να σας γκρινιάξουμε, υπάρχει μια πραγματική και πολύ επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό. Υπάρχει ειδικός αερισμός στο πάνω μέρος της τουαλέτας και ένας σωλήνας εξαερισμού για τη δεξαμενή συγκράτησης.

Καθώς ο άνεμος φυσά πάνω από το σωλήνα εξαερισμού δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης που βοηθά να απορροφήσει τυχόν έντονες μυρωδιές από τη δεξαμενή συγκράτησης. Αν αφήσετε το καπάκι, αντιστρέφεται αυτή η δράση και αντλούνται μυρωδιές στη φορητή τουαλέτα. Όποτε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια χημική τουαλέτα πριν αποχωρήσετε κατεβάστε το καπάκι της τουαλέτας.

Πώς καθαρίζονται οι χημικές φορητές τουαλέτες;

Στην εταιρείας μας Χημικές Τουαλέτες Χανιά καθαρίζουμε τις φορητές τουαλέτες κάθε 5 με 10 μέρες, ώστε να είναι πάντα καθαρές, υγιεινές και έτοιμες για χρήση όποτε το ζητήσει ο πελάτης. Ο καλύτερος λόγος φυσικά που μας προτιμούν οι πελάτες μας είναι ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχήσουνε για τον καθαρισμό της δεξαμενής συγκράτησης.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε τι συμβαίνει εκεί. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιείτε στην χημική τουαλέτα και στη συνέχεια το έμπειρο προσωπικό μας θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για εσάς.

Ενοικίαση χημικών φορητών τουαλετών στα Χανιά

Η εταιρεία Χημικές Τουαλέτες Χριστοδουλάκης – Αντώνιου βρίσκετε στην κορυφή των επιλογών σας στην ενοικίαση χημικών τουαλετών στα Χανιά αλλά και σε όλη τη Κρήτη. Έχουμε ένα μεγάλο στόλο φορητών χημικών τουαλετών έτοιμο προς χρήση οποιαδήποτε στιγμή μας το ζητήσετε.

Αν θέλετε να νοικιάσετε χημικές τουαλέτες δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί σας στα τηλέφωνα 28210 89564 και 693 70 61 758 και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares
Call Now Button